Ria van Dijk   

                  beeldend kunstenaar                           Aan deze site wordt nog gewerkt  

  HomeActueel Portfolio 1 Portfolio 2 Opdrachten Werk op locatie Batiklessen CV Links Contact
                 
 

Curriculum Vitae (per november 2011)

Sinds 1979 ben ik gefascineerd door de batiktechniek. Dit is een werkwijze om textiel of papier te kleuren met behulp van het afdekken met was. Dit geeft de mogelijkheid om daar waar nodig het resultaat naar mijn idee te beïnvloeden. Ik weeg daarbij af of het resultaat met mijn gevoel overeenkomt.

Het zijn eigentijdse schilderijen en objecten geworden. Vaak werken zonder titel: een uitnodiging tot een ontmoeting met je zelf.
De schilderijen zijn vaak fantasielandschappen, waar je met je gedachten in kunt dwalen. Door transparante partijen ontstaat diepte en kun je de verte in. De toeschouwer neemt zichzelf mee; daarom hoop ik dat iedereen mijn werk anders beleeft.

Sinds 1996 maak ik naast batikschilderijen ook droge naald etsen. Zij hebben vaak een basis van getekende draden textiel; daarbij ontstaat vaak een landschappelijke indruk.

Sinds 2004 maak ik combinaties van batik en droge naald ets; vaak in installaties van 25 werken. De uitwerking is minder abstract geworden, maar het kleurrijke is blijven bestaan.

Dit jaar is het werken met zeefdruk ook in mijn werkwijze opgenomen.

 

Lees meer:

opleiding en werkervaring

exposities

opdrachten en overige activiteiten

documentatie

terug